4 Kasım 2009 Çarşamba

Hanimin Çiftliği Kitap Özeti

Merhabalar Değerli Ziyaretçilerimiz ;

Bu yazımızda, Hanımın Çiftliği isimli romanın özetini sizlere sunacağız.

Ünlü yazar Orhan Kemal'in kaleminden Hanımın Çiftliği sizlerle...

İşte
Hanımın Çiftliği Roman Özeti :

Kitabın adı : Hanımın çiftliği
Yazarın adı :Orhan Kemal

Güllü kemal öldükten sonra öldükten sonra yenilgiyi kabul eder ve çiftliğe gelir; ancak inatçılığını sürdürür. Ramazanla evlenmemek için her şeyi yapar. Ben ‘atın yerine eşeği bağlamam’ diyerek herkese Ramazanla evleneceğini belirtir. Burada at ile kastettiği kişi Muzaffer’dir. Muzaffer Bey, kadın düşkünü, zorba, zalim bir adamdır. Kocasını terk ederek çiftliğe gelen Gülizar, Muzaffer Bey’in ‘kapatması’dır. Yeğeni Ramazan ve Gülizar, Muzaffer Bey’in Güllü’yü kandırmasından korkarlar. Sonunda bu gerçekleşir.

Güllü, Muzaffer Bey’i etkisine alır ve çiftliğin hanımı olarak sözü geçen konuma gelir. Çiftliği yönetir, İngilizce öğrenerek kültürlenmeye çalışır ve Avrupa’ya seyahate kara verir. Güllü adını da değiştirerek ‘ Serap’ olur. Köylüler Muzaffer Bey’in Güllü ile evlenmesine içerlerler. Yasin Ağa ve Gülizar çiftliği terk eder. Muzaffer Bey kendisi için kötü sözler söyleyen yeğeni Ramazan’ı döver ve çiftlikten kovar. Bu kişilerin işten ayrılması üzerine Çemşir ve Reşit rahat bir şekilde çiftliğe gelir.

Muzaffer Beye bütün köylü özellikle de Habib düşmandır. Bunun sebebi de onun köylü önünde tokat yemesidir. Bunu unutmaz ve intikam almayı ister. Bun da üyesi olduğu parti başa geçince alacaktır. Fakat tam seçim sırasında Muzaffer Bey de Demokrat Partiye geçer. Artık son çareyi onu öldürmekte bulur. Muzaffer Bey öldükten sonra çiftliğin yeni sahibi seraptır. Artık ‘Hanımın Çiftliği’ olmuştur. Serap Hanım avukatı Erdoğan ile evlenmeye kara verir. Erdoğan bir gün tarlaları dolaşır ve Habib’le dalaşır. Habib’in kini daha da alevlenir. Habib köylüleri kışkırtarak çiftliği yakar. Serap Hanım da bebeğinden dolayı affeder ve yaralı olarak kaçar.

Sn.Derya DORUK tarafından yapılmış çalışmadan alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder